De reis van Philips naar een purpose-gedreven onderneming

Tijdens Sustainable MBA in One Day toont Philips een voorbeeld van leiderschap in effectieve markttransformatie. Afgelopen jaar heeft Philips het programma ‘Healthy People, Sustainable planet’ 2016-2020 afgerond. Philips heeft alle ambitieuze doelstellingen van het programma bereikt, waaronder het genereren van 70% van de omzet uit groene producten en diensten met 15% uit circulaire economie-oplssingen,het CO2-neutraal worden van de activiteiten en het recyclen van 90% van het bedrijfsafval.

Voortbouwend op deze sterke staat van dienst omvat het nieuwe raamwerk van Philips een uitgebreide reeks belangrijke toezeggingen op het gebied van Environmental, Social en Governance die als leidraad dienen voor de uitvoering van de strategie van de onderneming.

  • Environmental: inzet op 100% EcoDesign, grotere energie-efficiëntie, meer hernieuwbare energiebronnen en ciruclaire-economieoplossingen – gericht op het beperken van de opwarming van de aarde tot 1,5oC, confrom het Akkoord van Parijs
  • Social: inzet op verbetering van het leven van 2 miljard mensen per jaar in 2025, door middel van innovatie, waaronder 300 miljoen mensen in achtergestelde gemeenschappen
  • Governance: Philips zal zorgen voor transparantie als het gaat om zijn belastingbijdrage voor alle landen waar het bedrijf actief is

Tijdens Sustainable MBA in One Day deelt Harald Tepper, Senior Director Group Sustainability en Lead van het Circulair Economy programma bij Philips, de duurzaamheidsreis die Philips doormaakt. Met als uitgangspunt: hoe kunnen we de wereld gezonder en duurzamer maken? We behandelen vragen zoals: Hoe is de reis richting duurzaamheid begonnen (why)? Welke doelen zijn gesteld? Wat is er intussen gerealiseerd? en Wat ligt er nu op het bordje van de organisatie?

Harald Tepper spreekt van 12.00 – 12.30 uur. Bekijk hier het volledige programma.

Veilig en verantwoord ontmoeten
Op locatie en tijdens het programma werken we volgens de huidige RIVM richtlijnen om verantwoord te inspireren en ontmoeten. Klik hier voor meer informatie over de richtlijnen.
De deelnameprijs bedraagt € 597,- excl. BTW per persoon. Wilt u met vijf of meer personen vanuit dezelfde organisatie komen? Maak dan gebruik van de groepsboeking en ontvang 25% korting per kaart. Schrijf nu in!

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over Sustainable MBA in One Day en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN