Geanne van Arkel over hoe we de klimaatverandering kunnen keren

Geanne van Arkel, Hoofd Duurzaam Ondernemen EMEA bij Interface, neemt ons mee in het Drawdown denken van Paul Hawken: Hoe kunnen we de klimaatverandering keren? Interface is daar mee begonnen met hun beleid “We love carbon” waarbij Co2 als resource beschouwd wordt.

Na het afronden van Geanne’s studie als textielingenieur, heeft zij tien jaar in de mode-industrie als mede-eigenaar, gewerkt aan het ontwikkelen van een groothandel- en retailketen, waar zij verantwoordelijk was voor zowel de inkoop als verkoop. Sinds 2003 werkt zij voor Interface, de tapijttegelfabrikant die al sinds 1994 werkt aan het leveren van een herstellende bijdrage aan milieu en maatschappij.  Duurzame ontwikkeling is in haar ogen de enige de weg naar een betere en succesvolle toekomst, waarbij het essentieel is om vast te leggen wat succes is: meer… of beter.

Geanne gelooft in transparantie als de drijvende kracht voor duurzame innovatie en de ontwikkeling productservice-systemen voor nieuwe business modellen. Cruciaal hierin zijn – sectoroverschrijdende – samenwerkingsverbanden in de circulaire, biobased economie, waarbij haar focus ligt op het creëren van inclusieve bedrijfsmodellen. Daarbij past ze de principes van biomimicry – leren, The Natural Step en The Blue Economy toe. Door de focus te leggen op waardencreatie groeit een bedrijf op zowel ecologisch, sociaal als economisch gebied.

Volgens haar gaat duurzaamheid over het toepassen van nieuwe waarden zodat je succes vanuit een ander perspectief ziet. Het gaat over het herdefiniëren van de toekomst en tegelijkertijd efficiënter en effectiever op korte termijn zijn om zo een betere, succesvolle en toekomstbestendige onderneming te bouwen. Om het met de bekende P’s samen te vatten: Passie als drijfveer leidt tot Profit dankzij de focus op People en Planet.

Geanne is genomineerd voor de titel ‘MVO-manager van het jaar 2018’. De verkiezing wordt georganiseerd door MVO-adviesbureau Sustainalize met als partners Moonen Packaging en Sustainable Talent. Op 8 november wordt uit de drie genomineerden op het Nationaal Sustainability Congres de winnaar verkozen.

Leer van de “climate take back-strategie” van Interface en vooral hóe Interface dat in de bedrijfsprocessen heeft geïmplementeerd!

Sustainable MBA in One Day is dé training om jouw kennis over duurzaamheid in één dag up-to-date te krijgen.

In slechts één dag:

  • Geef je jouw vakinhoudelijke kennis over duurzaamheid een enorme boost.
  • Ben je weer up to date en kan je meepraten over de laatste inzichten in duurzame ontwikkeling.
  • Heb je inzicht gekregen in hoe je best practices in duurzaamheid kunt toepassen in jouw werk.
  • Heb je veel inspiratie opgedaan op het gebied van duurzaamheid, je netwerk uitgebreid én heb je concrete punten om mee aan de slag te gaan.

Voor wie?

Voor iedere manager die een duurzaamheidsambitie heeft in zijn/haar organisatie en handvatten zoekt om richting te geven en snelheid te krijgen.

Datum: donderdag 29 november 2018
Locatie: Congrescentrum Spant! in Bussum

Ga voor het volledige programma naar de website.

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over Sustainable MBA in One Day en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN