Lancering boek: Impactvol ondernemen in de praktijk

Paul van Ruiten en Annick Schmeddes, duurzaamheidsexperts en hoofddocenten van Sustainable MBA in One Day, hebben samen met een aantal andere auteurs het boek ‘Impactvol ondernemen in de praktijk – Zelf verantwoordelijkheid nemen en samenwerken! Ja, hoe dan?’ geschreven.

Impactvol ondernemen in de praktijk – Zelf verantwoordelijkheid nemen en samenwerken! Ja, hoe dan?
In het boek wordt de route van ‘business as usual’ naar ‘impact ondernemen’ gepresenteerd. Het Meervoudige Waardecreatie model wordt centraal gesteld. Dit model heeft vooral aan belang gewonnen doordat grotere bedrijven door EU wet- en regelgeving vanaf 2023 verplicht worden tot integrale rapportage, waarbij naast financiële ook de niet-financiële resultaten gepubliceerd worden. Het model wordt gebruikt door het IIRC: het International Integrated Reporting Council. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het ook voor mkb-bedrijven gaat gelden.

Het boek heeft als doel dat professionals en bedrijven direct aan de slag kunnen gaan met de bouwtekening, stappenplannen, tips, praktijkvoorbeelden en ‘praatplaten’. Het boek ‘Impactvol ondernemen in de praktijk’ is uniek omdat er in de werkpraktijk van verschillende rollen (directie, productie, communicatie, HR, Finance & Control) is gedoken. Brede interactie wordt gestimuleerd.

Die interactie zie je ook terug in het eco-systeem rond het boek: diverse schrijvers hebben hun drive, kennis en ervaring gebundeld. Een begeleidingscommissie stuurde de auteurs op inhoud en vorm en ook een schrijfcoach en redacteur zijn betrokken. Daarnaast deelden tientallen ondernemers, wetenschappers en opinieleiders hun ervaringen en ideeën.

Save the date: lancering boek 25 september
De lancering van het boek vindt plaats op zaterdag 25 september (SDG Action Day) om 17.00 uur op Landgoed Zonheuvel te Doorn. Tijdens de lancering biedt Paul van Ruiten het eerste exemplaar aan aan Hugo von Meijenfeldt, voormalig landelijk coördinator SDG’s vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Senior Sustainability Advisory bij UN Global Compact en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (directoraat-generaal Milieu en Internationaal).

Wil jij bij de boekpresentatie aanezig zijn? Meld je dan hier (gratis) aan.

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over Sustainable MBA in One Day en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN