Lucas Simons als gastdocent!

Lucas was tien jaar oud toen hij besloot een verschil te willen maken in de wereld. Sindsdien heeft hij het zijn persoonlijke missie gemaakt om innovatieve manieren te vinden voor verandering en impact op grote schaal.  Dit past hij met name toe in de landbouw en voedselsector. Lucas’ motto is: als je de uitkomst echt wil veranderen, dien je de spelregels te veranderen.

Op zijn dertigste zette Lucas het keurmerk Utz Certified op wat snel uitgroeide tot het grootste certificeringsprogramma voor duurzame koffie, cocoa en andere producten wereldwijd. Inmiddels is hij oprichter en directeur van NewForesight, een Internationaal opererend strategisch consultancy bureau dat duurzaamheidsuitdagingen omzet in marktkansen. Ook is hij de oprichter en directeur van SCOPEinsight, een bedrijf dat over de hele wereld de wereldstandaard voor professionele boerenorganisaties ontwikkelt en implementeert.

Inmiddels is Lucas al bijna 20 jaar actief in meer dan 16 verschillende agrifood sectoren en werkt nauw samen met bedrijven als Nestle, Mars, Mondelez, Cargill; platforms als de World Cocoa Foundation, Global Coffee Platform; maar ook met overheden en organisaties als de Wereld Bank, IFC en FAO.

Lucas is auteur van het succesvolle boek ‘Changing the Food Game’, is regelmatig spreker, moderator en dagvoorzitter op evenementen en geeft les op business schools en universiteiten over markttransformatie en systeemverandering. Vanwege zijn baanbrekende en impactvolle werk is hij zowel nationaal als International erkend als Young Global Leader door het World Economic Forum, als Change Maker door Ashoka en hij is viermaal benoemd binnen de top 100 van duurzame leiders in Nederland.

Lucas woont in Nederland en is de trotse vader van drie prachtige kinderen.

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over Sustainable MBA in One Day en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN