Over Gastdocent Geanne van Arkel

Geanne van Arkel is Head of Sustainable Development bij Interface. Ze is een gedreven intrapreneur die zowel intern als extern mensen weet te verbinden en duurzaamheid op persoonllijke wijze weet over te brengen waardoor iedereen een eigen vertaalslag kan maken. Duurzame ontwikkeling is in haar ogen de enige de weg naar een betere en succesvolle toekomst.

Ze is afgestudeerd als textielingenieur en heeft een master aan de Arizona State University in Biomimicry – het leren van de natuur – behaald. In 2018 werd zij verkozen tot MVO manager van het jaar. Sinds 2003 werkt zij voor Interface, de tapijttegelfabrikant die al sinds 1994 werkt aan het leveren van een herstellende bijdrage aan milieu en maatschappij. De organisatie wil bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering door niet alleen te leren van de natuur, maar te functioneren als de natuur, regenererend ondernemen.

Ze gelooft in transparantie als de drijvende kracht voor duurzame innovatie en de ontwikkeling productservice-systemen voor nieuwe business modellen. Cruciaal hierin zijn – sectoroverschrijdende – samenwerkingsverbanden in de circulaire, biobased economie, waarbij haar focus ligt op het creëren van inclusieve bedrijfsmodellen. Daarbij past ze de principes van biomimicry, The Natural Step en The Blue Economy toe.

Volgens haar gaat duurzaamheid over het toepassen van nieuwe waarden zodat je succes vanuit een ander perspectief ziet. Het gaat over het herdefiniëren van de toekomst en tegelijkertijd efficiënter en effectiever op korte termijn zijn om zo een betere, succesvolle en toekomstbestendige onderneming te bouwen.

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over Sustainable MBA in One Day en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN