Terugblik Sustainable MBA in One Day

Sustainable Talent, Bureau OM en CKC Seminars kijken terug op een dag vol inspiratie en kennisdeling tijdens een succesvolle editie van Sustainable MBA in One Day. Met een groep van 40 deelnemers bespraken duurzaamheidsexperts en hoofddocenten Annick Schmeddes en Paul van Ruiten de belangrijkste elementaire én nieuwe theorieën & modellen, boeken en leiders op het gebied van duurzaamheid. Sustainable MBA in One Day vond plaats op dinsdag 4 oktober bij de Rotterdam Science Tower.

Inspiratie was er volop met bijdragen van onder andere Geanne van Arkel, voormalig Head of Sustainable Development bij Interface en Ambassadeur van Climate CleanUp. Geanne deelt negen actiepunten om je organisatie klaar te maken voor de volgende fase: toekomst bestendig ondernemen – van duurzaam naar regeneratief.  Tijdens een ronde tafelgesprek met managers van twee Rotterdamse bedrijven, een financier, het Havenbedrijf Rotterdam en een handhavingsorganisatie gingen we in gesprek over de vraag: moeten bedrijven verder gaan dan de regelgeving om ook in de toekomst waarde te blijven creëren? Een geanimeerd gesprek waarbij Tanja Roeleveld (Lely) en Francien Eppens (Milgro) aangaven wat duurzaamheid betekent in huns strategie om toekomstbestendig te blijven. Richard Kooloos (ABN AMRO) benaderde dit vraagstuk vanuit de kansen en risico’s van de financieringsportefeuille. Eric van der Schans (Havenbedrijf Rotterdam) kijkt naar dit vraagstuk vanuit de randvoorwaarden die het Havenbedrijf stelt aan bedrijven vanuit het klimaatprobleem en het stikstof vraagstuk. En tot slot gaf Daan Molenaar (DCMR Milieudienst Rijnmond) aan wat de mogelijkheden zijn van een vergunningverlener.

Gedurende de dag nam theatermarker Mondo Leone de deelnemers mee op een waargebeurd avonturiersverhaal. Een reis waarvan je vooraf niet weet waar het naartoe gaat, of hoe het afloopt.

Sfeerimpressie
Bekijk hier de sfeerimpressie van de dag.

Ideeën of suggesties
Heeft u suggesties of ideeën voor de volgende editie of wilt u ook als partner/ met uw medewerkers aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Rowi Kartner, rowi@ckc-seminars.nl of neem contact met ons op via 040-2146200.

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over Sustainable MBA in One Day en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN