Wil jij op de juiste vlieghoogte komen op het gebied van duurzaamheid?

Tijdens die dag helpen we een groep bedrijven om de maatschappelijke impact van bedrijfsvoering en waardeketen (productieproces) in kaart brengen en te verbeteren. Vanuit kennis en inzicht kennis over hoe organisaties werken en hoe verschillende onderdelen van de organisatie samenhangen staat het verbeteren van de impact centraal. Met aandacht voor bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen. En de impact van producten en diensten van bedrijven.

“Het was een onwijs gave dag. Knap hoe jullie mij de hele dag geboeid hebben gehouden. Complimenten!”
Edward van den Heuvel, Eigenaar, Duurzaam Groeien

Om de deelnemers met elkaar te zien praten en elkaar te helpen met meervoudige waard creatie is gewoon super. Om met elkaar te spreken over duurzaamheid op strategisch niveau. En de praktijk te bespreken aan de hand van casussen, zodat mensen uit bedrijven leren van andere bedrijven. Misschien klinkt dit een beetje als duurzame nerds, maar wij we krijgen er letterlijk energie van als we bedrijven kunnen helpen om die beweging naar ondernemen met een positieve impact te maken.

Jaren geleden ontdekten we dat er twee manieren om naar duurzaamheid te kijken: om te voldoen aan de regels. Of omdat je het wil, zonder dat iemand er om vraagt. We hebben gekozen voor de professionals te helpen die vanuit die tweede overtuiging willen veranderen. Helpen met wat dit betekent voor hun bedrijf, en hoe ze verandering kunnen verankeren in het bedrijf waar ze voor werken. Met concrete doelstellingen in de komende jaren en concrete stappen voor morgen en over een maand.

“Met mijn nieuwe team (als sustainability manager)  bij BDR heb ik dit event in 2021 bijgewoond, een erg nuttige dag, met name omdat collega’s nog weinig bezig zijn geweest met thema’s rondom duurzaamheid binnen de organisatie. Als je al jaren in duurzaamheid werkt, vergeet je soms dat anderen hier nog niet mee bezig zijn. Na de training gaf een collega aan ‘nou begrijp ik jou beter’; kijk daar doe je het voor!”.
Inka Pieter, Sustainability Manager BDR Thermea

Het maakt ons niet uit of je voorloper bent of achterblijver: als we met z’n allen maar vooral de beweging richting duurzaam maken. Want een duurzame bedrijfsvoering heeft waarde: het geeft een lange termijn focus. Wat ons betreft typisch voor succesvolle ondernemingen. Tijdens onze MBA vertalen we deze lange termijn focus naar korte termijn doelen. En kijken we hoe andere bedrijven en instellingen dat eerder al deden.

En natuurlijk zijn we ons bewust dat duurzaamheid zich steeds ontwikkelt. Van CO2 en windmolens, naar recycling, zonnepanelen, inclusiviteit en black lives matter. We moeten dus steeds aanpassen. Soms zelfs terugkomen op keuzes waar we drie jaar geleden heel enthousiast over waren.

En als het goed gaat met een bedrijf is het gemakkelijker om een deel van de winst te gebruiken voor een lange termijn oriëntatie. En iedere dag komen er weer nieuwe problemen bij. Maar wij werken naar een aanpak toe die niet afhankelijk is van winst. Je moet dingen anders doen, maar dat is niet per sé duurder.

Doe jij met ons mee? Schrijf je dan in: www.sustainablembainoneday.com

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over Sustainable MBA in One Day en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN